Vil du være politiker eller følge Jesus?

“v22 Vær ordets gørere, ikke blot dets hørere, ellers bedrager I jer selv. v23 Den, der er ordets hører, men ikke dets gører, ligner en, som betragter sit eget ansigt i et spejl: v24 Han betragter nok sig selv, men går bort og har straks glemt, hvordan han så ud. v25 Men den, der fordyber sig i frihedens fuldkomne lov og bliver ved den og ikke er en glemsom hører, men en gerningens gører, han skal være salig ved det, han gør.
v26 Den, der mener at dyrke Gud, men ikke tøjler sin tunge, fører sig selv bag lyset; hans gudsdyrkelse er intet værd. v27 En ren og ægte gudsdyrkelse er, for Gud, vor Fader, at tage sig af faderløse og enker i deres nød og bevare sig selv uplettet af verden.”
(Jakobsbrevet kap 1)

Nu er der valg i Danmark og mange, som kalder sig kristne stiller op til valg og vil kæmpe for kristne værdier. Sagen er dog, at du ikke både kan gå ind i politik og bevare dig selv uplettet i Jesus Kristus. Politik er et “spil”, der handler om popularitet og kompromisser, mens det at følge Herren handler om at stå kompromisløst fast i en for verden upopulær sandhed. Sandheden der siger, at Jesus er Vejen til lydighed mod Gud, og at du må lægge din egen stræben og længsler ned og sige, at det Gud vil, er altid det, jeg vælger at gøre. Jeg vil lide for andres retfærdighed og lide i stilhed, når jeg bliver behandlet uretfærdigt, for min retfærdighed sørger Gud for. Jeg er ikke sat her i denne tidsalder for at forme verden efter Guds billede, men jeg er her for at være et vidnesbyrd om Guds hellighed og nåde. De som drages mod den hellighed og nåde, er de, som er kaldet. Hvis de omvender sig og bliver ligesom Jesus i alle deres handlinger, er de dem, som er udvalgt.
Hvis man er kaldet og efterfølgende går verdens vej, og f.eks. bliver politiker, er man ikke blandt Guds udvalgte. De, som går den vej, vil have meget svært ved at vende tilbage til deres kaldelse, da de i et bedrag vil fortælle sig selv, at de stadig er på Guds vej.

” v43 Når den urene ånd er drevet ud af et menneske, flakker den om i øde egne og søger hvile, men finder den ikke. v44 Da siger den: Jeg vil vende tilbage til mit hus, som jeg er drevet ud af. Og når den kommer, finder den det ledigt, fejet og prydet. v45 Så går den ud og tager syv andre ånder med, værre end den selv, og de kommer og flytter ind dér. Og det sidste bliver værre for det menneske end det første. Sådan skal det også gå denne onde slægt.«”
(Matthæus evangeliet kap 12)